030-6773154 (Vleuten) info@fysiovleuten.nl    0346-562775 (Maarssen) info@fysiomaarssen.nl

Fysiotherapie in Vleuten en Maarssen

Uw fysiotherapeut adviseert, behandelt en begeleidt. De fysio weet alles af van ‘de mens in beweging’.

Het menselijk lichaam is een verbazend knap en goed georganiseerd geheel van spieren, botten en gewrichten. Hier moeten we dan ook dagelijks op kunnen vertrouwen. Zaken als lopen, staan, springen en bukken lijken volkomen vanzelfsprekende bewegingen.

Dat bewegen echter niet zo vanzelfsprekend is, beseft u pas als u ergens last van krijgt. U kunt bij de fysiotherapeut terecht voor de behandeling van klachten. Maar ook om (toename van) klachten te voorkomen bent u welkom.

Hoe komt u bij de fysiotherapeut terecht?

  • U gaat met uw klacht eerst naar de huisarts of specialist; die kan u doorverwijzen of
  • U meldt zich zonder verwijzing bij de fysiotherapeut van uw keuze. Zie ook ‘Directe toegang naar de fysiotherapeut’.

Hoe gaat de fysiotherapeut te werk

Bij de eerste afspraak voert de fysio onderzoek uit om. Hiermee vormt hij een zo volledig mogelijk beeld van uw klachten. Op basis van dit onderzoek stelt de fysiotherapeut samen met u een behandelplan op. Een behandelplan is maatwerk!

U wordt zoveel mogelijk behandeld volgens de vastgestelde richtlijnen van het Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie (KNGF). Ook is het belangrijk dat u zelf meewerkt aan het verminderen van uw klachten. Dit doet u door oefeningen te doen. Ook dient u goed aan te geven wat u voelt. Vraag ten allen tijde uitleg wanneer iets niet duidelijk is. Goede communicatie tussen u en uw fysiotherapeut draagt bij aan uw herstel.

Kosten van fysiotherapie

fysiotherapie wordt vergoed vanuit uw aanvullende verzekering. Wij adviseren u uw aanvullende polis te raadplegen voor het aantal vergoede zittingen. 

Fysiotherapie in ons centrum

De behandeling vindt in een van onze praktijken in Maarssen of Vleuten plaats. Indien noodzakelijk is een behandeling bij u thuis ook mogelijk. Benieuwd naar onze fysiotherapie? Neem dan contact met ons op of schrijf je in!