030-6773154 (Vleuten) info@fysiovleuten.nl    0346-562775 (Maarssen) info@fysiomaarssen.nl
medische fitness

Inschrijven kan alleen online via de website van Fitness Vleuten, te bereiken met de bovenstaande knop.

Geïnteresseerd? Geef uw naam, telefoon en mailadres, voorkeursdata en -locatie op, dan nemen wij contact op zodra fitness weer is vrijgegeven én dit ook binnen onze mogelijkheden past.

Medische fitness kan verschillende doeleinden hebben. De training is onder andere bedoeld voor personen met de volgende doeleinden:

 • Gezonde mensen die hun fitheid en conditie op een verantwoorde wijze willen verbeteren of behouden.
 • Mensen die na het doormaken van een ziekte, na een operatie of blessure hun belastbaarheid willen vergroten.
 • Mensen die zich niet thuis voelen in een fitnesscentrum of sportschool en toch op een prettige wijze willen trainen zijn bij ons aan het juiste adres.

 

Waarom trainen bij Centrum voor Fysiotherapie en Manuele Therapie

Wij bieden u professionele en individuele begeleiding bij uw training. Medische expertise is hierbij een belangrijke meerwaarde die ons centrum heeft. Door een screening wordt uw fitheid en gezondheidstoestand bepaald, zodat u veilig  en verantwoord kunt trainen. Gedurende de training wordt er gewerkt aan een betere algehele fitheid.

 

Onze visie op gezond bewegen

In Nederland zijn we steeds drukker en gaan we steeds meer naar een 24 uur maatschappij. Als gevolg hiervan is er steeds minder ruimte voor goede voeding en dagelijkse beweging.

Gezien de algemene definitie van fitheid presteert een groot deel (bijna de helft) van de Nederlandse bevolking onder de dagelijkse beweegnorm van 30 minuten bewegen per dag. Het deel van de volwassen bevolking dat aan de bewegingsnorm voldoet steeg tussen 2002 en 2009 van 44% naar 61%. In 2010 is een teruggang te zien. (Bewegen in Nederland 2000-2010: Resultaten TNO-monitor Bewegen en Gezondheid.)

Het deel niet actieve volwassen kan door het niet halen van deze norm gezondheidsproblemen krijgen. Het is dan ook belangrijk om in beweging te blijven, zodat de kans op gezondheidsproblemen afneemt. Enkele positieve effecten van bewegen:

 • Het verkleint de kans op overgewicht en obesitas
 • Het verlaagt de bloeddruk
 • Het verlaagt het slechte cholesterol (LDL) en verhoogd het goede cholesterol in het bloed (HDL)
 • Het verlaagt de kans op ouderdomssuiker
 • Het verlaagt de kans op de ontwikkeling van osteoporose
 • Het vergroot je algemene fitheid en je krijgt minder snel klachten aan het bewegingsapparaat zoals bijvoorbeeld gewrichtsklachten
 • Je voelt je beter

Gezien het huidige beleid van het kabinet ten opzichte van de gezondheidszorg kan dit ook flinke kosten besparen en vele voordelen hebben ten opzichte van werk, sport en andere sociaal maatschappelijke posities waarin de mens zich kan bevinden.

 

Wat kunt van de training verwachten?

U kunt de volgende aspecten verwachten van een medische fitness training:

 • Veiligheid en kwaliteit: Onze trainingsapparatuur is gekozen op basis van veiligheid en betrouwbaarheid.
 • Duur: De training beslaat een uur aan inspanning in groepsverband.
 • Groep: De groepsgrootte is maximaal 8 personen, zodat er genoeg persoonlijke aandacht besteed kan worden aan de individuele begeleiding.

 

Beperkingen

Een fysieke beperking hoeft niet altijd een fysieke training uit te sluiten. In een gratis intake worden uw mogelijkheden bekeken, eventueel in overleg met de behandelend arts. Ook voor 50-plussers is deze veilige en verantwoorde manier van trainen uitermate geschikt.

 

Tijden & Tarieven

Voor informatie over actuele tijden kun u bij onze medewerkers terecht.
Bekijk hier de tarieven.

Voor meer informatie over mogelijkheden en voorwaarden kunt u contact opnemen via de mail. U kunt ook telefonisch contact opnemen met 0346-562775.

Inschrijven kan alleen online via de website van Fitness Vleuten, te bereiken met de bovenstaande knop.