030-6773154 (Vleuten) info@fysiovleuten.nl    0346-562775 (Maarssen) info@fysiomaarssen.nl

Manuele Therapie

Wist u dat ruim tachtig procent van alle Nederlanders weleens last van rug of nek heeft en daardoor minder goed functioneert?

Als dergelijke klachten niet vanzelf overgaan kan de manueeltherapeut u helpen. Wij zoeken bij het Centrum naar de juist oplossing.

In ons Centrum werken de Manueeltherapeuten Jeroen Gresnigt en Paul de Jong. De manueeltherapeut is fysiotherapeut en heeft zich daarna gespecialiseerd.

De manueeltherapeut is in het bijzonder goed in staat in het vinden en verhelpen van de oorzaak van pijnklachten in spieren, pezen, gewrichten en/of zenuwenstructuren.

Voorbeelden van klachten, waar uw manueeltherapeut kan helpen zijn:
– hoofd- en nekpijn
– nek- en schouderklachten met of zonder uitstraling
– lage rugklachten met of zonder uitstraling
– pijnen in de flank en/of borstpijn.
– heup-/enkel- en voetklachten.

De manueeltherapeut begint altijd met een gesprek (anamnese) en een lichamelijk  (bewegings-) onderzoek. Hierop volgt een behandelplan dat de manueeltherapeut met u zal bespreken. Na deze intake en uitleg kan de behandeling gestart worden. De therapie bestaat vaak uit behandeling op de behandeltafel, met eventueel aanvullend het doen van oefeningen op de praktijk en/of thuis.  Het doel van de behandeling (is afhankelijk van uw hulpvraag) zal vaak het (weer) in beweging brengen of gunstiger gebruiken van het bewegingsapparaat. Daarnaast kan de therapeut uitleg geven over wat u verder aan de klacht kunt doen ter verbetering en eventuele voorkoming van de klachten. Indien u een aanvullende verzekering heeft, dan is tot een zeker aantal behandelingen de manueel therapie vergoed door de verzekeraar. Wij adviseren u hiervoor uw polis te raadplegen.

Ook voor het voorkomen van terugkerende rugproblemen bent u bij ons aan het juiste adres.