030-6773154 (Vleuten) info@fysiovleuten.nl    0346-562775 (Maarssen) info@fysiomaarssen.nl

Sport fysiotherapie

Iedereen weet dat sporten gezond is en het blijven sporten is even belangrijk. Sportblessures zijn veel voorkomend, van schouder tot enkelblessures en andere  vervelende gebeurtenissen. Mocht er de wens zijn om te gaan sporten of bent u geblesseerd en wilt u terugkeren naar de sport, dan kan de sportfysiotherapeut hierbij helpen.

Wanneer uw sportfysiotherapeut kan helpen: 

  • Opbouw naar sport
  • Herstel van blessures
  • Preventie van blessures
  • Technische ondersteuning bij training

De sportfysiotherapeut is gespecialiseerd in lichamelijke bewegingen bij (top)sport en het mechanisme erachter. Lichamelijk onderzoek door het testen in statische en dynamische houdingen geeft een beter beeld van wat er nodig is om terug te kunnen keren naar de (top)sport.

Hiervoor wordt gewerkt met het return-to-play model. Dit model zorgt voor die laatste belangrijkste stap om terug te kunnen keren naar de (top)sport, zonder herhaling van blessures. 

De therapie begint altijd met een gesprek en een lichamelijk- en bewegingsonderzoek. Hieruit volgt een behandelplan of advies. Wordt er overgegaan tot behandeling, zal deze bestaan uit oefeningen op de behandelbank of in de oefenzaal, aangevuld met oefeningen voor thuis. Om een betere behandeling te kunnen geven wordt er nauw samengewerkt met de manuele therapie en zo nodig overige disciplines.

Sportfysiotherapie valt onder de reguliere fysiotherapie en wordt daarom vergoed vanuit uw aanvullende verzekering. Wij adviseren u uw aanvullende polis te raadplegen voor het aantal vergoedde zittingen.