030-6773154 (Vleuten) info@fysiovleuten.nl    0346-562775 (Maarssen) info@fysiomaarssen.nl

Sportfysiotherapie

Sport fysiotherapie

Sporten en in beweging blijven is gezond en belangrijk. Sportblessures komen veel voor. Van schouder- tot enkelblessures en andere vervelende gebeurtenissen. Een sportfysiotherapeut kan u helpen met het starten met sporten. Ook kan hij u helpen met het herstel van een (sport)blessure.

Onze sportfysiotherapeut kan u helpen met: 

  • Opbouw naar sport
  • Herstel van blessures
  • Preventie van blessures
  • Technische ondersteuning bij training

Wat doet een sportfysiotherapeut

De sportfysiotherapeut is gespecialiseerd in lichamelijke bewegingen bij (top)sport en het mechanisme erachter. De therapeut voert lichamelijk onderzoek uit door het testen van statische en dynamische houdingen. Door dit onderzoek krijgt de therapeut een goed beeld van wat er nodig is om terug te keren naar de (top)sport.

Om te herstellen van bijvoorbeeld een blessure wordt gewerkt met het return-to-play model. Dit model zorgt voor die laatste belangrijkste stap om terug te kunnen keren naar de (top)sport. Ook wordt rekening gehouden met de kans op herhaling van blessures.

Hoe ziet een behandeling eruit

De therapie begint altijd met een gesprek en een lichamelijk- en bewegingsonderzoek. Hieruit volgt een behandelplan of advies. Adviseert de therapeut een behandeling aan, dan bestaat deze uit oefeningen op de behandelbank of in de oefenzaal. Aanvullend krijgt u oefeningen voor thuis. Een sportfysiotherapeut werkt nauw samen met een manuele therapeut om een betere behandeling te bieden.

Sportfysiotherapie valt onder de reguliere fysiotherapie en wordt daarom vergoed vanuit uw aanvullende verzekering. Wij adviseren u uw aanvullende polis te raadplegen voor het aantal vergoede zittingen.

Sportfysiotherapie in ons centrum

De behandeling vindt in een van onze praktijken in Maarssen of Vleuten plaats. Indien noodzakelijk is een behandeling bij u thuis ook mogelijk. Benieuwd naar onze sportfysiotherapie? Neem dan contact met ons op of schrijf je in.