030-6773154 (Vleuten) info@fysiovleuten.nl    0346-562775 (Maarssen) info@fysiomaarssen.nl

Wilca Dijkstra

BIG nummer 39039912204

(Oedeem)fysiotherapeut, Fysiotherapeut Onconet

Mijn ‘roots’ liggen in de complexe ouderenzorg, maar in 2007 heb ik toch de overstap naar de 1e lijn gemaakt en ben mij gaan specialiseren in de oedeemzorg. 

Het fijne van oedeemfysiotherapie is dat je meteen resultaat ziet of merkt. Een ledemaat voelt lichter aan, een verharding wordt weer soepel en de omvang neemt meetbaar af. Ik combineer graag mijn therapeutische ervaring en mogelijkheden met materialen die de oedeemfysiotherapie kunnen ondersteunen.

Ook behandel ik kankerpatiënten die als doel hebben het behouden of verbeteren van hun conditie (= uithoudingsvermogen, kracht, lenigheid, snelheid en coördinatie) vóór, tijdens of na de behandelingen. Herstellen van de gevolgen van de diagnose kanker vereist maatwerk en vaak ook onderlinge samenwerking. Ik blijf op de hoogte middels meerdere netwerken zoals Onconet en Fyonet. En lokaal werk samen in het Netwerk Oncologische Zorg Noordwest- Utrecht. Doel is om er naar toe te werken dat u weer een nieuwe balans vindt tijdens en na een ingrijpende periode en zo goed als mogelijk kunt functioneren in uw dagelijkse leven, hobby, sport en werk! Wanneer er geen genezing meer mogelijk is, blijft houding en beweging een punt van aandacht. Ook dan ben ik graag van dienst. 

Sinds 2016 geef ik, samen met Jeroen Gresnigt, leiding aan de praktijk en het team