030-6773154 (Vleuten) info@fysiovleuten.nl    0346-562775 (Maarssen) info@fysiomaarssen.nl

Oefentherapie 

klachten aan houdings- en bewegingsapparaat

Het schiet weer eens in uw rug. Nekpijn die maar terug blijft komen. Na een dag werken bent u helemaal ‘op’, terwijl u voornamelijk ‘alleen maar’ achter de computer heeft gezeten.

Hoe vaak denkt u niet: ‘Ach vervelend, maar het trekt wel weer weg’. Of: ‘Tja, daar is toch niets aan te doen’. Wanneer u wel op zoek ging naar een oplossing dan bleek het moeilijk om de klachten goed te duiden, laat staan deze weg te nemen. U vraagt zich nu af hoe u van uw klacht af kunt komen. De oefentherapeut kan een structurele oplossing bieden voor uw klachten. Hieronder leest u wat een oefentherapeut voor u kan betekenen.

Behandeling op maat

Oefentherapie, gegeven door een oefentherapeut, kan de oplossing voor u zijn. De oefentherapeut is een paramedicus die expert is in houding en beweging. Voor uw klachten wordt een passende behandeling uitgestippeld waarbij rekening wordt gehouden met uw dagelijkse activiteiten.

Persoonlijke coaching

De oefentherapeut behandeld uw klachten en adviseert. Daarnaast is de oefentherapeut uw persoonlijke coach. Samen werkt u aan verbetering van uw houding en uw bewegingspatroon. Hierbij wordt u gestimuleerd om zelf na te denken over oplossingen. Aanpassingen in uw houding en bewegingspatroon maakt u hierdoor makkelijker eigen.

De behandeling

Bij Dry needling wordt met behulp van uiterst dunne naalden de triggerpoints in de spier nauwkeurig aangeprikt. Dit geeft een lokale aanspanning van een groepje aangedane spiervezels. De patiënt voelt van deze aanspanning enige last. Afhankelijk van de spier kan de last variëren van een licht schokje tot een diep kramp gevoel of zelfs kramp buiten het aangedane gebied. Vaak treedt de voor de patiënt zo bekende uitstralingspijn op.

De voordelen van oefentherapie

Bukken, tillen, zitten, lopen… we doen het allemaal. Het zijn dagelijkse activiteiten waar we eigenlijk nooit bij stilstaan. Oefentherapie maakt u bewuster van alledaagse verrichtingen. Door het verbeteren van eenvoudige bewegingen die u vaak maakt, zijn klachten vaak al flink terug te dringen. Juist die bewegingen vormen een groot onderdeel van uw leven. De oefentherapeut richt zich op het verminderen en wegnemen van uw klachten. Tijdens uw behandeling krijgt u advies hoe u klachten in de toekomst kunt voorkomen. U leert bewegen met een juiste belasting van gewrichten en spieren. Ook verbetert u uw houding en ontdekt u een optimale manier van bewegen.

Bewezen effectief

Voor een juiste behandeling is een prettige band tussen u en uw oefentherapeut noodzakelijk. Hij of zij zal zich inleven in uw manier van bewegen. Samen analyseert u uw bewegingsgedrag en ontdekt u andere – gezondere – manieren van bewegen. Bewegingsoefeningen sluiten zoveel mogelijk aan op uw activiteiten in het dagelijkse leven. Deze aanpak maakt de behandeling niet alleen laagdrempelig, maar ook effectief. Oefentherapie geeft grip en controle op uw dagelijkse houding en bewegingen, dankzij inzicht in uw eigen activiteiten en door de training die aansluit op uw levensstijl.

De oefentherapeut behandelt

de oefentherapeut behandeld onder andere de volgende klachten:

  • Hoofdpijn en spanningsklachten
  • Arbeid gerelateerde klachten
  • Rug- en bekkenklachten
  • Arm-, nek- en schouderklachten
  • Ademhalingsklachten
  • Motorische klachten
  • Incontinentie klachten
  • Heup-, knie- en voetklachten
  • Chronische aandoeningen
  • Klachten aan het houdings- en bewegingsapparaat

Een kleine stap, groot plezier

Samen met uw oefentherapeut maakt u een plan om van uw klachten af te komen en nieuwe klachten te voorkomen. Beter worden in bewegen: daar is maar een kleine stap voor nodig. Blijf daarom niet met uw klachten zitten, maar spreek af met een oefentherapeut!

Voor meer informatie gaat u naar: https://www.oefentherapeut.nl